FAQ

Vragen over Loda?

Wij helpen u zo spoedig mogelijk verder. Voor zeer dringende zaken 
neemt u contact op via het nummer +32 014 60 00 40.

Producten

Nee, javel is een samengestelde oplossing van natriumhypochloriet (het actieve bestanddeel) en water.
In 1785 ontdekte de Franse chemicus Berthollet de ontkleurende eigenschappen van een oplossing van natriumhypochloriet bij het bleken van textiel. Dat gebeurde in het dorp Javel (momenteel een wijk van het 15e arrondissement van Parijs). Vandaar de naam javel-water.
In zwembaden gaat javel-water de vervuiling door microben tegen door te reageren op de organische elementen die in de onzuiverheden zitten die door de zwemmers overgebracht worden. Het is dus mogelijk dat er zich gechloreerde samenstellingen vormen die een irriterend of onwelriekend effect hebben. Eigenlijk betekent dit dat de hoeveelheid javel-water in het zwemwater te klein is en niet omgekeerd.
In keukens mogen werktafels en keukengerei afgewassen worden met javel zolang men de voorgeschreven dosis en de aangeraden contacttijd nakomt. Het afspoelen van de afwas na de ontsmetting is verplicht.
Neen. U mag javel gewoon gebruiken voor de reiniging van uw toilet.

Toepassingen

Kookpotten in emaille of glas (niet die in inox of aluminium) mogen ontvlekt worden met javelwater van 10° Chl. Een contact met de vuile wanden van 1 à 2 uur is toegestaan. Vervolgens giet men het javelwater weg, kookt men water om te ontgeuren en tenslotte spoelt men na met kraantjeswater.
Neen. Javel moet steeds alleen aangewend worden. De vermenging met huishoudelijke producten is niet goed voor de reiniging en ontsmetting. Wil men een oppervlakte perfect ontsmetten, moet men ze eerste wassen en afspoelen met zuiver water, nadien met javel.
Ja, javel-water ontgeurt en ontsmet een koelkast. Gebruik 2 à 3 cl. javel van 10° Chl. per liter water, laat 5 minuten inwerken en spoel na.
Neen. De vermenging van javel en een zuur (zoals een ontkalker) doet chloorgas ontstaan en dat is giftig. Als per vergissing javel in contact zou komen met een ontkalker moet men zich verwijderen en – indien mogelijk – het lokaal verluchten.
Om te reinigen en poetsen is het aangeraden om javel te gebruiken met warm water. Om te ontsmetten volstaat lauw of koud water.

Private label

U kan kiezen voor gedemineraliseerd water, bleekwater, chloor, soda, sodareiniger en schoonmaakazijn. Ook combinaties van producten zijn mogelijk.
Voor ons Private Label-programma hanteren wij dezelfde oplagen als voor onze eigen producten. Meer informatie over beschikbare oplagen kan u terugvinden op onze verschillende productpagina's.
Het labelontwerp voor uw merkproducten moet u zelf aanleveren. Zodra u deze aan ons bezorgt, gaan wij zo snel mogelijk aan de slag.