Over Loda

Geschiedenis

1930

OPRICHTING

Onze geschiedenis begint wanneer Henri Lorent en Jan Daemen in 1930 een fabriek oprichten voor "het bewerken van alle producten voor den wasch". Op hun locatie naast het gemeentehuis van Westmalle startten de ondernemers met de productie, verpakking en verkoop van bleekwater.

1996

OVERNAME

In 1996 wordt LODA, ondertussen ook producent van demiwater, overgenomen door onze huidige eigenaar en zaakvoerder Hans Geerts. Deze overname luidde - letterlijk en figuurlijk - een nieuw tijdperk in.

1999

VERHUIS

We verhuisden net voor de eeuwwisseling naar een nieuwe fabriek in Westmalle en namen ook Savonnerie Heymans over, toen dé Belgische marktleider op vlak van sodakristallen.

2013

GROEI & DUURZAAMHEID

In de jaren na onze verhuizing en de overname van Heymans bleven wij de stijgende lijn voortzetten. LODA groeide zelfs zo snel dat we in 2012 - ondanks investeringen - uit onze voegen barstten en op zoek moesten naar een grotere locatie.

Na 83 jaar verlieten wij dan ook onze bakermat en trokken wij naar een nieuwe moderne vestiging in het industrieterrein van Beerse. 

De bouw van onze nieuwe vestiging in Beerse stond niet enkel in het teken van uitbreiding, maar ook van duurzaamheid. Zo voorzagen we onze nieuwe productielijnen van een slim systeem voor watergebruik en -recycling.

2020

UITBREIDING

De ingebruikname van onze nieuwe vestiging gaf de laatste jaren ook een nieuwe boost aan onze groei. Zo namen we in 2020 ons een nieuw magazijn in dienst.

In 2020 namen wij ook de bleekwaterafdeling van het Nederlandse bedrijf Burg Reiniging over. Door deze overname konden wij ook ons aanbod flink uitbreiden, wat resulteerde in meer potentieel voor nieuwe markten én bij bestaande klanten.

Daarnaast startten we ook met de productie van onze eigen verpakkingen. Hierdoor vermijden we jaarlijks meer dan duizend extra vrachtwagentransporten.

2022

VANDAAG

Anno 2022 zijn we bij LODA een trotse producent met een ruim aanbod aan onderhoudsproducten. We blijven verder inzetten op innovatie en duurzaamheid en blijven op zoek gaan naar mooie samenwerkingen en opportuniteiten. Op naar de toekomst!

Team

Teamlid afbeelding

Hans Geerts

Afgevaardigd bestuurder

Teamlid afbeelding

Leen Verhulst

Bestuurder

Teamlid afbeelding

Werner Van Baekel

Senior Management Assistant / kwaliteitscontrole

Teamlid afbeelding

Thomas Van Beirendonck

Junior Management Assistant / commerciële binnendienst

Teamlid afbeelding

Anne De Jong

Manager Operations

Certificaten & erkenningen

Wij bevestigen uw vertrouwen met de nodige certificaten en erkenningen.